כאשר אנחנו מבצעים קידום אתרים, רבים מאיתנו נוטים לתת חשיבות מרכזית להשגת קישורים מאתרים אחרים, ולמרות שזהו חלק מרכזי מתהליך עבודת הקידום אתרים, חשוב לדעת שישנן גם הרבה מאוד נקודות טכניות גרידא שיכולות לתקוע מקל בגלגלים של הקמפיין ולעלות לנו בהרבה מפח נפש.
כתבה מאת חברת digitouch
מהם הכשלים הטכניים הנפוצים ביותר?
1 – עבודה עם מערכת ניהול תוכן לא נכונה
רצוי לעבוד עם מערכת בקוד פתוח שיש לה מספיק גמישות כדי לתת לנו את היכולת לערוך כל דף בנפרד מבחינת תגי המטה שלו, כותרות פנימיות (H1,H2 וכו’), מתן כתובת נפרדת לכל דף ועוד. מבין המערכות המומלצות ביותר, ניתן לציין את מערכת ניהול אתרים הגדול בעולם WordPress ולהתקין את התוסף של Yoast שמאפשרת לבצע את כל הרשום מעלה ומעבר לכך (לדוגמה, לערוך ישירות את קובץ ה – Robots.txt קרא עוד).
2 – חסימה של האתר לאינדוקס
כאן מדובר בדרך כלל על אתרים שרצינו (ובצדק) לחסום מגוגל את הגישה אליהם בזמן הבנייה שלהם, אבל שכחנו להחזיר את הגישה לאחר שהעלנו אותם לרשת. החסימה יכולה לנבוע מכמה סיבות שונות :
1.תג-noindex בעמודים שונים באתר (בדרך כלל התג יופיע בכל העמודים) שאותו יש למחוק.
2.הפקודה הבאה בתוך קובץ Robots.txt :
User-agent : *
Disallow : /
אותה צריך לשנות ל :
User-agent: *
Disallow:
חברה מקצועית לשיווק דיגיטלי מתפקידה למנוע בעיות טכניות כאלו מראש או לסייע בפתרונן במידת הצורך.
3 – הגדרות תג קנוקיקל לא נכונות
תג הקנוניקל הוא תג שנועד לציין גרסה אלטרנטיבית של העמוד, אבל הרבה פעמיים משתמשים בו בצורה לא נכונה :
- הכרזה על תג קנוניקל לעמוד הראשון של קבוצת עמודים ממוספרים (מה שיגרום לגוגל לאנדקס רק את העמוד הראשון בקבוצה!)
- שימוש בכמה תגי קנוניקל באותו עמוד
- הפניה מעמוד חשוב לעמוד אחר מתוך מחשבה שיש בהם את אותו התוכן, כאשר בפועל זה איננו המצב (מה שיכול לגרום לפגיעה בדירוגים בעמוד ש-“מוציא” את תג הקנוניקל לעמוד השני).
- הפניה (בטעות) של כל העמודים באתר לאותו עמוד, מה שיכול לקרות אם עורכים את ה – Head של הרבה מאוד עמודים בבת אחת בצורה רוחבית.
4 – מפת אתר
מפת אתר הן קבצים מיוחדים שמאפשרים למנועי חיפוש לקרוא רשימה מקוצרת של כל העמודים באתר ולאנדקס אותם בבת אחת. למרות שמפת אתר היא לא חובה, היא בהחלט יכולה להפוך את תהליך האינדוקס לקצר יותר וגם להתריע בפני מנועי החיפוש בכל פעם שקובץ כלשהו משתנה.
כיום ניתן ליצור מפות אתר לא רק לעמודי אינטרנט רגילים, אלא גם לקובצי וידאו ותמונות,
כך שגם האינדוקס בחיפוש גוגל לוידיאו ותמונות יהיה יותר מהיר, הכנתי מדריך ליצירת והעלאת מפת אתר.
5 – קישורים פנימיים
מלבד כל מה שהזכרנו עד כה, חשוב גם לבדוק שכל עמודי האתר מקושרים מאחד לשני בצורה הגיונית (שהיררכיה של האתר היינה טובה). פעולת הקישורים פנימיים הכוונה היא לא בהכרח לקשר מכל העמודים אל כל העמודים, אלא מעמוד אחד לעמוד שרלוונטי אליו. כך מנועי החיפוש יכולים לדעת מהו הקשר בין העמודים השונים באתר ובעיקר אילו עמודים חשובים יותר מאחרים.
6 – אתר איטי מדי
אתר איטי מדי יכול גם כן להוות בעיה ולא רק אם הוא עולה לאט יותר מהזמן אותו הגולש מוכן לחכות. גם מנועי החיפוש כיום לא אוהבים אתרים איטיים בלשון המעטה והם מסוגלים לזהות אילו אתרים עולים לאט יותר בהשוואה לאתרים אחרים ברשת. לכן חשוב לבדוק אילו חלקים באתר מאטים אותו וכיצד ניתן לזרז אותו. לדוגמה, יכול להיות שיש באתר הרבה תמונות כבדות, הרבה הפניות לאתרים אחרים או הרבה קריאות לקבציי JavaScript, תוכלו לבדוק את מהירות האתר שלכם בלחיצה על הכלי של גוגל.
7 – אתר שלא מותאם למובייל
באותו אופן שבו מנועי החיפוש לא אוהבים אתרים איטיים מדי, כך הם גם לא אוהבים אתרים שאינם מותאמים למובייל מכיוון שאלו פוגמים בחוויית הגלישה של הגולש ולא מאפשרים להם לצפות בתוכן האתר כפי שהוא היה אמור להיראות. למעשה הם עלולים לפגוע בדירוגים של עמודים כאלו מכיוון שעמודים שכן מותאמים למובייל יופיעו מעליהם בתוצאות החיפוש. למרבה המזל, לגוגל יש כלי אוטומטי שבודק את התאימות של האתר למובייל ומדווח על בעיות נקודתיות בכל אחד מעמודי האתר.
לסיכום
לקדם את האתר זה לא דבר של מה בכך, בשביל שהאתר שלכם יתחיל להגיע לכיוון העמוד הראשון בגוגל,
ישנם מס’ פעולות שאתם חייבים לדאוג לעשות אותם או שיעשו אותם בשבילכם.