העולם של קידום האתרים יזכור טוב מאוד את התאריך: 23/09/2016
גוגל, אחרי כל כך הרבה זמן של עבודה ודיבורים השיקו באופן רשמי את העדכון המתוחכם ביותר שיצא אי פעם פינגווין 4.0 בזמן אמת.
זוהי הגרסה החדשה של עדכון הפינגווין שלה כולם המתינו כבר הרבה מאוד זמן. עדכון זה מאפשר לאלגוריתם של גוגל לנתח ולקבל תגובה בזמן אמת ומבטל את הצורך בהמתנה ארוכה ומייגעת להתאוששות של אתרים לאחר השפעה שלילית של פינגווין מלפני שנתיים.
בגוגל הצהירו על עדכון פינגווין בבלוג Google Webmaster.
הפינגווין החדש אשר עודכן לראשונה מזה שנתיים, כולל עדכונים משמעותיים לעומת הגרסה הקודמת, אותה רבים מכירים. מה חשוב לנו לדעת אודות עדכון הפינגווין זמן אמת?
פינגווין צורף לליבה של מנוע החיפוש גוגל
פינגווין צורף לפנדה כחלק מאלגוריתם הליבה לדירוג של גוגל. המשמעות היא שפינגווין מהווה חלק בלתי נפרד מאלגוריתם החיפוש של גוגל הכולל יותר מ-200 מדדים שונים.
במבט כללי, לצירוף של עדכון הפינגווין לליבת האלגוריתם לא תהייה השפעה משמעותית על תוצאות החיפוש המתקבלות. אך פינגווין כן נחשב לחלק מאלגוריתם החיפוש הראשי והוא כבר לא רק מסנן.
חשוב לזכור: פינגווין התווסף לפנדה כחלק מאלגוריתם הליבה, משמעות הדבר שגוגל רוצה להעלות את איכות האתרים שנכנסים לתוצאות הראשונות!
עדכון פינגווין 4.0 בזמן אמת רץ כל השפות וכל הארצות במקביל
גוגל עדכנו כי אלגוריתם “פינגווין 4.0” יפעל בכל השפות ובכל הארצות במקביל. כך שלא מדובר בהרצה ראשונית בשפות וארצות מסוימות. חיפושים בכל רחבי העולם יוכלו כבר לראות את השינויים באופן מיידי.
פינגווין 4.0 בזמן אמת
כן, זהו פינגווין המדובר שפועל בזמן אמת שלו חיכו המוני מקדמים אתרים ברחבי העולם כבר הרבה זמן. המשמעות הדבר היא שבעלי אתרים לא יצטרכו להמתין עד לעדכון פינגווין הבא או לריענון בכדי להתאושש מעונשים של גוגל.
בעדכון זה, נתוני פינגווין מתעדכנים בזמן אמת כך ששינויים יבואו לידי ביטוי הרבה יותר מהר, במיוחד לאחר שאנחנו סורקים מחדש ורושמים אתר מחדש באינדקס של גוגל.
אולי יעניין אותך:
פינגווין כבר לא כוללני אלא פרטני
גוגל כתבו כי פינגווין כעת יותר פרטני.” מה זה אומר?
מה המשמעות של יותר פרטני והאם המשמעות היא שעדכון פינגווין 4.0 יוכל להשפיע על עמודים בודדים באתר, כמו במקרה בו קישורי ספאם מופיעים רק בדף פנימי של האתר ולא בדף בית.
התשובה הייתה “לא, המשמעות היא שהעדכון משפיע על רמות יותר פרטניות מאשר אתרים. אין זה אומר שפינגווין משפיע על דפים”.
אין יותר “עדכוני פינגווין”
המשמעות של זמן אמת היא שגוגל אינה מתכוונת לצאת עוד בהצהרות בדבר עדכוני פינגווין.
כמו כן אין אנו מתכוונים להצהיר בעתיד על עדכונים.
תגובה זהה הייתה לגוגל בזמן עדכון פנדה, אשר עודכן לעבודה מחזורית לעומת הגרסה הקודמת שדרשה עדכון יזום.
אך עצם העובדה שפינגווין הפך לחלק מהליבה, קרוב לוודאי לא תשפיע על הדרך בה בעלי אתרים יבחינו בשינויים משמעותיים בעקבות העדכון, בגלל האופן בו גוגל סורקת את האינטרנט ובגלל העובדה ששינויים באתרים לא באים לידי ביטוי גם כך, עד שהם נסרקים מחדש.
האם נצפו לאחרונה תנודות דירוגים בעקבות בדיקות פינגווין?
במהלך השבועות האחרונים, עלו ספקולציות רבות באשר לתנודות שנצפו בדירוגים וחלקן אף טענו שיש קשר ישיר לפינגווין (כתבה שהכנתי בתאריך: 7/9/2016). בעוד שחלק מהאנשים טענו כי מדובר בתנודות הקשורות לקישורים, לא נראה היה כי אתרים הושפעו ישירות מפינגווין.
גוגל מבצעת התאמות בקרת איכות לאלגוריתם שלה באופן קבוע וכאשר התאמות אלו מיושמות, גוגל לעיתים רחוקות מצהירה על כך באופן פומבי, לרוב מכיוון שהם אינם בלי השפעה מרחיקת לכת. גוגל כן אישרה את עצם העובדה שהיא מבצעת התאמות לאלגוריתם באופן שוטף ואף על בסיס יומי.
אנחנו גם יודעים שגוגל משתמשת במדדי האיכות שלה גם לבדיקת האלגוריתם שלה. כך שהבדיקות של גוגל, כפי שפורסם בבלוג, קרוב לוודאי לא התרחשו בחיפושים אמיתיים אלא במסגרת מצומצמת של מדרגי האיכות.
האם אתרים ייפגעו כתוצאה מעדכון פינגווין זמן אמת?
מקדמי אתרים רבים בעולם כבר מדברים על אספקט ההתאוששות של פינגווין, אבל מכיוון שפינגווין הוא כיום חלק מהליבה, זה אומר שחלק ממה שפינגווין עושה, משפיע באופן שלילי על אתרים עם בעיות של קישורים חיצוניים. אם התשובה היא כן, בעלי אתרים רבים עלולים כעת לעמוד בפני בעיות חדשות עם פינגווין.
כמה מהירה היא ההתאוששות מהפינגווין הקודם?
זוהי שאלת המפתח אותה ישאלו בעלי אתרים רבים אשר נפגעו כבר בעבר מפינגווין. האם אתרים יזכו להתאוששות מיידית?
מבחינה טכנית, ברגע שגוגל סרק מחדש דף לאחר העדכון, בעלי האתרים כבר צפויים לראות שינויים כל עוד הם דאגו להסיר מספיק קישורים ספאם. בעלי אתרים יוכלו ליזום סריקות מחדש אך הכל מותנה בכמה זמן עורכת הסריקה מחדש של פינגווין.
גוגל יודעת כי בעלי אתרים רבים מאד ממתינים לעדכון זה כך שאני לא סובר שהסריקה המחודשת תימשך זמן רב.
כמה מהר עורך כעת ניקוי קישורים/ עונשים בעזרת פינגווין?
יתרון משמעותי בעדכון פינגווין זמן אמת נעוץ בעובדה שבעלי אתרים יוכלו כעת לצפות בשינויים הרבה יותר מהר. כך גם לגבי הסרה ודחיית של קישורים. השינויים יבואו לידי ביטוי הרבה יותר מהר בתוצאות החיפוש של גוגל.
בעלי אתרים לא יצטרכו להמתין לריענון או לעדכון בכדי לאפשר לאתר להתאושש. מה שמבדיל אותו מפנדה המופעל על פני מעגלי זמן ארוכים. פינגווין פועל בזמן אמת והשינויים מופיעים בזמן אמת מייד לאחר סריקה מחדש של אתרים וקישורים.
יש מצב שלא תתרחש התאוששות לאתרים עם עונש?
גוגל אומרים כי הדבר מותנה בהרבה מאד גורמים. על כל פנים, קיימות מספר סיבות אפשריות מדוע ההתאוששות לא מתרחשת כמצופה באופן מיידי.
ראשית, קחו בחשבון כי גוגל רק השיקה את פינגווין 4.0 כך שייתכן כי התאוששות לא תתרחש ממש מייד לאחר העדכון.
שנית, אם לקחת בחשבון את העדכון הקודם של פינגווין שבוצע לפני שנתיים, ייתכן ולאחר פעולה של ניקוי קישורים לפני שנתיים או יותר, הותירה קישורים שבזמנו דורגו כקישורים איכותיים אך בפעול הם קישורים רעים. לפני מספר שנים, שיטות מסוימות של בניית קישורים נחשבו מקובלות אך כיום, הן נחשבות כבעייתיות.
כך רמזו גוגל בפרסום בבלוג הרשמי שלהם.
‘האינטרנט השתנה רבות במשך השנים, אך כפי שציינו בפוסט המקורי שלנו, וובמאסטרים צריכים להיות חופשיים ליצור אתרים מעניינים ומדהימים.
ייתכן כי אתרים אשר דורגו כבעלי קישורים איכותיים בעבר, מדורגים במקום נמוך כיום בגלל הזנחת האתר או החלפת בעלים.
כמו כן, אתרים אשר הושפעו מאחת הגרסאות הראשונות של פינגווין אשר הושק לראשונה ב- 2012, נמצאים כיום באינטרנט שונה לעומת שנה שנתיים קודם.
כך שקיים סיכון שהתאוששות של אתרים ותיקים בני כמה שנים לא תעבור את הדרישות של היום בכל הקשור לקישורי ספאם.’
שינויים בהנחיות בניית קישורים?
חשוב לציין שגוגל לא שינתה את הנחיות בניית הקישורים שלה בהקשר לעדכון החדש של פינגווין זמן אמת.
קרא את הנחיות בניית הקישורים של גוגל, לקריאה לחצו כאן.
הנחיות בניית הקישורים של גוגל לא השתנו ועדיין תקפות ופועלות על תוצאות החיפוש של כלל האתרים.
שינויים בדחיית קישורים?
האם קיימים שינויים כלשהם באופן בו יש לבצע דחיות קישורים לאור העדכון החדש של פינגווין 4.0?
בבלוג של גוגל כתוב “לא שינינו את תכונת דחיית הקישורים או את ההמלצות שלנו בעניין,”.
כך שדחיית קישורים רעים היא עדיין אפשרות זמינה להסרת קישורים רעים, אך גוגל עדיין ממליצה כי עדיף להסיר את הקישורים מהאתרים עצמם ולא להסתמך רק על פעולת דחיית הקישורים.
בנוסף: ישנם ספקולציות בעניין הטוענות כי לאור עדכון הפינגווין החדש, בעלי אתרים רבים לא יצטרכו להשתמש בדחיית האתרים. אין זה נכון! רק הזמן יגיד את זה 🙂
פינגווין הוא עוד חלק בפאזל האלגוריתם
בעוד שבעלי אתרים רבים מפנים את תשומת ליבם לפינגווין או לפנדה, חשוב לזכור כי פינגווין הוא למעשה חלק אחד בפאזל הגדול של האלגוריתם בו לפחות, 200 מדדים פרטניים, ייחודיים ומתוחכמים המרכיבים את ליבת מנוע החיפוש של גוגל.
כן חשוב לזכור שעדכונים כגון פינגווין, מהווים רק אחד או יותר מדדים מתוך יותר מ-200 בהם אנחנו משתמשים לצורך דירוג התוצאות החיפוש של מנוע החיפוש הגדול בעולם.
וקישורים חיצוניים הם אינם עוד החלק החשוב ביותר באלגוריתם, למרות שהם נחשבים למשמעותיים מאוד.
האלגוריתם של גוגל מסתמך על יותר מ-200 מדדים ייחודיים או “רמזים” המאפשרים לסרוק את תוצאות החיפוש עבורך. מדדים אלו כוללים נתונים כגון מילים מסויימות המופיעות באתרים, רעננות התוכן, האזור שלך ודירוג הדף.