ניווט מהיר
הפוסטים לא “עובדים” לכם? אחרי שתקרא את המאמר הזה ותיישמו, פתאום זה יתחיל לעבוד!
מאת: רינה יוגל – “טקסטלי”
למה הפוסטים לא עובדים לי, למה אף פעם אין לי פוסטים ויראליים, אלו שאלות מיליון הדולר שמנהלי דפים עסקיים ברשת שואלים לעתים קרובות.
אז אם יש לכם דף עסקי בפייסבוק, או בכל רשת חברתית אחרת, חלק משמעותי מניהול הדף הוא כתיבת פוסטים, ואתם ודאי יודעים שלא קל לגרום לאנשים להגיב על הפוסט או לשתף אותם.
חברות מדיה מובילות בעולם ש”שברו את הראש” בשאלות מה גורם לפוסט להיות ויראלי, מתי הפוסט מקבל תגובות רבות ומתי הוא משעמם ושגרתי, עשו מחקרים וגילו שיש עקרונות מסוימים שאם מיישמים אותם, הם גורמים לחשיפה גבוהה של הפוסט. את כל העקרונות והטיפים שנוצרו אחרי שעות מחקר ארוכות, אנו מביאים במאמר הזה.
מה הופך פוסט משעמם ושגרתי לפוסט ויראלי!
כתיבת פוסט דורשת הכנה. אנחנו לא יכולים לקפוץ ישר לשלב של כתיבת התוכן, אם תעשו כך, הפוסטים יהיו משעממים, הגולשים ידלגו עליהם והם אפילו לא יקבלו לייקים, שלא לדבר על תגובה ושיתוף.
לפני שאנחנו מתחילים לכתוב אנחנו צריכים לענות על כמה שאלות: מיהו קהל היעד שלי, מה אני רוצה ממנו ומה המטרה של כתיבת הפוסט. אחרי שענינו על השאלות נוכל להתחיל להתכונן למשימה.
אתם חייבים לתת ללקוח מידע בעל ערך
אל תחששו שאתם מגלים סודות מקצועיים, אף אחד לא יגנוב אותם מכן, להפך מידע בעל ערך יהפוך אתכם לאוטוריטה בתחום וככל שתמצבו את עצמכם במקום גבוה יותר מבחינת הידע והניסיון, כך הלקוחות יגיעו דווקא אליכם. ולכן, תנו להם סרטונים מחכימים, מדריכים, טיפים ועוד.
הגדירו את קהל היעד
כשאתם יודעים מי קהל היעד שלכם אתם יכולים לדבר אליו בשפה שלו. אם קהל היעד שלכם הוא צעיר, פנו אליו בשפה קלה, מדליקה וצעירה ותנו להם הרבה סרטונים, החברה הצעירים אוהבים סרטונים! אם קהל היעד שלכם הוא אימהות לאחר לידה נגנו על הרגש והרבו בסיפורים אישיים וכך הלאה.
הכותרת היא חלון הראווה של הפוסט
אם הכותרת תהיה מפתה ומושכת הם יקראו את הפוסט, אם הכותרת תהיה שגרתית ומשעממת, הם יגללו אל הפוסט הבא.
כותרות טובות הן כותרות המספרות על התועלת של המוצר, אם הגולש יידלק על הכותרת ויבין “מה יצא לו מזה” הוא ישקיע זמן בקריאת הפוסט.
אם המוצר שלכם נותן פתרון לבעיה, לחצו על נקודת הכאב במטרה שהגולש יהנהן בראשו ויגיד: בדיוק מה שקורה לי. על הפתרון ספרו לו בפוסט.
מחקרים מלמדים כי כותרות של רשימות כמו 10 טיפים איך להצליח בריאיון עבודה או כותרות הפותחות במילות השאלה איך או מה, גורמות לחשיפה גבוהה.
השתדלו לכתוב כותרות חיוביות. הרשת והחדשות מלאים בסיפורי זוועה וחדשות רעות ודווקא בגלל זה אנחנו מחפשים לקרוא גם תכנים אופטימיים ומעודדים המשכיחים מאתנו לרגע את בעיות הקיום. כותרת חיובית מאותתת על פוסט חיובי ואנשים, כאמור אוהבים לקרוא דברים חיוביים.
סטוריטלינג – ספרו סיפורים
אנשים אוהבים לקרוא סיפורים, הם ודאי יאהבו לקרוא גם את הסיפורים שלכם. לכל בעל עסק או נותן שירות יש סיפורים מאחורי הקלעים, משעשעים או עצובים, ספרו אותם. אחד הפוסטים שהשפיע עליי לבחור בסדנת דיאטה של פנינה ברט היה פוסט ויראלי שהיא פרסמה ברשת. היא סיפרה על אחת המרזות שלה, אימא צעירה שהורידה עשרים קילו. כשהאימא הגיעה לאסיפת ההורים של בתה, בסיום הפגישה המורה העירה לה שבפעם הבאה עדיף שהאימא תבוא ולא האחות הגדולה. הבנתם את זה? המורה לא זיהתה אותה אחרי שהיא הצליחה להוריד במשקל.
האוהדים בדף שלכם ישמחו להכיר גם את החיים האישיים שלכם
ד”ר שטיין רופא שיניים מחיפה, לדוגמה, הוא אספן מכוניות ישנות. אחת לתקופה הוא הולך לתצוגה של רכבי אספנות, מעלה תמונות של הרכבים ומתייעץ עם האוהדים שלו בדף, באיזה רכב כדאי להשקיע, הדף מתמלא בתגובות והוא מגיב לכל תגובה.
תשאלו שאלות לדיון
העלו מחלוקות ועודדו את האוהדים בדף העסקי שלכם להביע דעה. אם אתם לדוגמא, מוכרים טלפונים חכמים, אתם יכולים לשאול, מה עדיף אייפון או אנדרואיד, אם אתם מתווכי נדל”ן אתם יכולים לפתוח דיון: מה עדיף לקנות או לשכור דירה וכדומה.
צרו אמינות
אל תגזימו ותנו נתונים אמינים ובדוקים. תוכן אמין מקבל הרבה יותר שיתופים. אם אתם מבטיחים הבטחה בכותרת, אתם צריכים לקיים אותה. אם לא תעשו כך, בפוסטים הבאים לא תקבלו תגובות ויש סיכוי שהגולשים אפילו יינטשו את הדף העסקי שלכם.
כתבו פוסטים עם רגש
ספרו סיפורי הצלחה של המוצר שלכם או להפך, סיפורים של אכזבה. סיפורים מציפים את הרגשות והגולשים מזדהים אתם. מחקרים רבים מלמדים שהפוסטים המצליחים ביותר הם הפוסטים שמעוררים רגשות, המילים שלוחצות על הכפתור שעושה לנו קווצ’ בלב. פוסטים שמעבירים תוכן יבש ללא רגש, לא מעניינים אף אחד.
כתבו בעברית רהוטה וברורה
ללא שגיאות כתיב וללא שגיאות ניסוח דף הפייסבוק הוא כרטיס הביקור שלכם. הלקוחות הקיימים והלקוחות הפוטנציאליים רוצים לדעת שאתם אנשים אינטליגנטיים ותרבותיים, ולכן הקפידו על כתיבה בעברית רהוטה, נכונה, ברורה וזורמת.
אל תנסו כל הזמן למכור משהו
תנסו לחשוב מה אתם מרגישים כאשר חברות או אנשי מכירות מנסים כל הזמן לדחוף לכם מוצרים. כתבו פוסט מוכר אחד לחמישה עד עשרה פוסטים, בשאר הפוסטים העניקו תוכן מעניין.
הפיצו את הפוסטים שלכם
כשאתם כותבים פוסט מעניין עשו לו שיתוף גם בדף האישי שלכם כדי להגדיל את החשיפה. שתפו, במידת האפשר, גם בקבוצות רלוונטיות ואם יש לכם רשימת דיוור, השתמשו בה והניעו את הקוראים להיכנס אל הדף, לקרוא את הפוסט לעשות לייק, להגיב או אפילו לשתף.
הקפידו על תזמון מתאים
אל תסמכו על מה שמומחי הרשת אומרים מתי השעות הטובות לפרסם ברשת, בדקו מתי האוהדים שלכם נמצאים. עקבו אחרי הפוסטים שקיבלו את התגובות הרבות ביותר ונסו לפלח את השעה שבה הם פורסמו.
לסיכום
כתיבה של פוסט ויראלי או פוסט מוכר דורשת ידע בכתיבה שיווקית. אם אתם רוצים ללמוד איך לשווק ברשת ואיך לכתוב פוסט שיווקי מצליח, בואו להירשם לקורס כתיבה שיווקית לבעלי עסקים!